RETOURBELEID

Wij streven naar uw tevredenheid bij D&D Luxury Wear. Als u niet volledig tevreden bent met uw aankoop, helpen wij u graag met het ruilen of retourneren van uw artikel. Hieronder vindt u ons retourbeleid en antwoorden op veelgestelde vragen.

Retourperiode: U heeft tot 14 dagen na de leveringsdatum de tijd om uw aankoop te ruilen of retourneren.

Retourkosten: Retourzendingen zijn op eigen kosten. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de koerier en het land van waaruit u uw pakket terugstuurt.

Retourvoorwaarden: Wij accepteren retourzendingen binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling zonder opgaaf van reden. De geretourneerde items moeten in ongedragen en ongewassen staat verkeren, met alle originele labels nog bevestigd, en geschikt zijn voor wederverkoop. 

Omruilprocedure: Als u een product wilt ruilen, kunt u dit aangeven bij het registreren van uw retourzending. Wij zullen zo snel mogelijk aan de slag gaan om uw ruil te verwerken, zodat u binnen enkele dagen het nieuwe product ontvangt.

Niet-beschikbaar product: Indien het om te ruilen product niet langer beschikbaar is, neem dan contact op met onze klantenservice voor alternatieve oplossingen. Wij zullen ons best doen om een passende oplossing te vinden, zoals een update over de beschikbaarheid van het product of het aanbieden van een alternatief.

Defecte of beschadigde producten: Als een product defect of beschadigd is bij ontvangst, stuur dan een bericht naar info@ddluxurywear.nl met een foto van het defect. Onze klantenservice zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een passende oplossing te bieden.

Restitutieprocedure: Na ontvangst van uw retourzending in ons magazijn, streven wij ernaar om de restitutie binnen 10 werkdagen te verwerken. U ontvangt een bericht zodra de restitutie is verwerkt. Houd er rekening mee dat het tot 3 dagen kan duren voordat de terugbetaling zichtbaar is op uw bankrekening.

Bij verdere vragen of opmerkingen staat ons klantenserviceteam altijd voor u klaar om te helpen.