VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

Ontdek hieronder onze FAQ met antwoorden op veelgestelde vragen.

VERZENDING

Wat is de levertijd?

Als u op werkdagen vóór 15:00 uur bestelt, wordt uw bestelling dezelfde dag nog meegegeven aan onze pakketdienst. We werken samen met DHL en PostNL en uw bestelling wordt meestal de volgende werkdag bij u thuis bezorgd. Bestellingen die op zaterdag en zondag worden geplaatst, worden op dinsdag geleverd.

Voor bestellingen buiten Nederland en België (binnen de EU) geldt een levertijd van 3 tot 5 werkdagen.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten worden bij het afrekenen automatisch berekend op basis van het ingevoerde adres. Voor Nederland bedragen de verzendkosten €4,95 en voor België €9,95.

Bestellingen in Nederland boven de €59 worden gratis verzonden.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra uw pakket wordt verzonden, sturen we u een e-mail met een track en trace-code. Hiermee kunt u de status van uw bestelling volgen en indien nodig aanvullende instructies aan de bezorgdienst verstrekken.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen, wat moet ik doen?

Heb je je bestelling niet ontvangen? Dat spijt ons om te horen! Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een orderbevestiging met het ordernummer. Wanneer je bestelling is verzonden, ontvang je een e-mail met een track en trace-code om het pakket te volgen. Heb je deze e-mail niet ontvangen of is de status van je pakket onduidelijk?

Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder!

RETOURNEREN EN RUILEN

Is het mogelijk om te ruilen voor een andere maat?

Als uw artikel niet past, kunt u het omruilen voor een andere maat. Vul eenvoudigweg het retourformulier in of of stuur ons een e-mail naar info@ddluxurywear.nl.

Let op: de retourkosten zijn voor eigen rekening.

Hoe kan ik mijn bestelling omruilen of retourneren?

De omruiling of retournering van een bestelling is heel eenvoudig. Vul het retourformulier in, dat u onderaan de website kunt vinden onder "Retour Aanmelden", en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om verdere instructies te geven en het retouradres te verstrekken.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

RETOURPERIODE

Wij hanteren een retourperiode van 14 dagen waarbinnen de klant zijn of haar pakket zonder opgaaf van reden kan retourneren. Deze 14 dagen gaan in vanaf het moment dat het pakket wordt ontvangen. Let op dat de retourzending binnen deze 14 dagen naar ons moet worden teruggestuurd.

RETOURVOORWAARDEN

Alle items moeten worden geretourneerd in een ongedragen en ongewassen staat, met alle originele labels nog aan het item bevestigd. Op deze manier kunnen we garanderen dat de kleding geschikt is voor doorverkoop en dat onze klanten altijd hoogwaardige producten ontvangen.

Als een item niet aan deze voorwaarden voldoet, behouden we ons het recht voor om het terug te sturen op kosten van de koper. In dit geval kunnen we helaas geen terugbetaling verlenen.

Verzendkosten worden niet gerestitueerd.

Voor een uitgebreid beleid verwijzen wij u naar ons retourbeleid.

Wat zijn de retourkosten?

Retourkosten zijn voor uw eigen rekening en variëren afhankelijk van de koerier en het land waarvandaan u uw pakket retourneert.

Hoe lang duurt een terugbetaling?

We doen ons best om retouren zo snel mogelijk te verwerken. Na ontvangst van uw retourzending in ons magazijn verwerken we deze binnen 7 werkdagen. Op uw track en tracé, die u ontvangt bij uw retourzending, kunt u zien wanneer het pakket is aangekomen in ons magazijn. Vanaf dat moment gaan de 7 werkdagen in.

BESTELLINGEN & BETALINGEN

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Helaas is niet mogelijk om uw bestelling te annuleren, aangezien we uw aankoop verwerken zodra u de bestelling op de website bevestigt. Als u van gedachten verandert, kunt u de items retourneren zodra u de bestelling heeft ontvangen.

Ontvang ik een orderbevestiging?

U ontvangt direct na het plaatsen van uw bestelling een orderbevestiging per e-mail. Deze e-mail bevat het ordernummer, een samenvatting van de bestelling en het verzendadres.

Wat als ik geen orderbevestiging ontvang?

Als je geen orderbevestiging ontvangt via e-mail, controleer dan eerst je spam- of junkmap in je mailbox. Soms kunnen berichten per ongeluk daar terechtkomen. Als je de orderbevestiging niet kunt vinden, neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder en kunnen de status van je bestelling controleren.

Ik heb onjuiste adresgegevens ingevoerd, kan dit worden gewijzigd?

Helaas kunnen we de details van uw bestelling niet wijzigen nadat deze is geplaatst, omdat we uw bestelling zo snel mogelijk verwerken en inpakken. Om zeker te zijn, neem zo snel mogelijk (dezelfde dag) contact met ons op en we zullen proberen dit voor u op te lossen. Helaas kunnen we dit niet garanderen als de bestelling al is verwerkt.

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken?

U kunt betalen met iDeal, PayPal, Mastercard, Visa, Maestro, Google Pay, Apple Pay, Amex en Bancontact.

CONTACT

Hoe kan ik contact opnemen met D&D Luxury Wear?

Als u vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Dit kan door te mailen naar info@ddluxurywear.nl of door ons contactformulier in te vullen!

Hoe lang duurt het voordat ik een antwoord krijg?

Onze klantenservice streeft ernaar om binnen twee werkdagen uw vraag te beantwoorden.